Chrudim si chce pořídit nový regulační plán památkové zóny

Vložil
ČTK
26.02.2013 22:35
Chrudim

Chrudim - Vedení Chrudimi chce nechat zpracovat nový regulační plán městské památkové zóny. Současný je už překonaný, vznikl před více než deseti lety, řekl dnes novinářům starosta Petr Řezníček (SNK ED). Nový dokument přinese některým vlastníkům nemovitostí uvolnění podmínek a omezení pro stavební práce.
    
"Časem se ukázaly nedostatky regulačního plánu. Do městské památkové zóny byly zahrnuty i části města, které do historického jádra nepatří," uvedl Řezníček.
     Z nového dokumentu by tak měla zmizet například oblast v okolí hotelu Bohemia a Masarykova náměstí. Omezení by také už neměla platit v okolí kostela svaté Kateřiny, kde je už z větší části nová zástavba.
     Regulační plán ovlivňuje novou výstavbu a také úpravy na stávajících budovách v zóně. Určuje například vzhled nástaveb, přístaveb, udržovacích prací na fasádách, střechách, výkladcích, vchodech nebo barevná provedení.
     Pořízení regulačního plánu městské památkové zóny musí ještě schválit zastupitelstvo. Pro letošní rok je na něj v rozpočtu 200.000 korun, celková cena se odhaduje na 1,2 milionu korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články