Budova na Vítězném náměstí získala kladný posudek EIA

Zdroj
Jana Hrubá
Vložil
ČTK
25.02.2013 18:25
Praha

Praha - Návrh polyfunkční budovy Line, která má vyrůst na Vítězném náměstí v Praze, získal souhlasný posudek v procesu EIA (posuzování vlivu stavby na životní prostředí). ČTK to zjistila z webu magistrátu. Společnost PPF Real Estate tak může žádat o  vydání územního rozhodnutí a následně stavebního povolení. Se stavbou chce začít příští rok. Dokončena by měla být v roce 2015. Kolem kontroverzního projektu se vedou bouřlivé diskuse.

     Souhlasné stanovisko ke stavbě projektu vydal odbor životního prostřední pražského magistrátu. Záměr podle posudku vyhověl podmínkám pro ochranu životního prostředí. Proti nebyli ani památkáři, hygienici a koalice v Praze 6.
     Proti se ale postavilo několik občanských sdružení. Nedávno se kvůli tomu konalo i mimořádné zastupitelstvo Prahy 6. "Úředníci nezohlednili dopravní zatížení, znečištění ovzduší, projekt navíc neodpovídá místním regulacím," tlumočil nesouhlasné stanovisko zastupitel Prahy 6 Antonín Nechvátal (SZ). To ale investor odmítá. Budova podle něj místo zkultivuje.
     Investor je podle materiálu mimo jiné povinen zpracovat akustickou studii, použít moderní stavební stroje s nižší hlučností a po ukončení prací opravit přilehlé silnice a chodníky.
     Na lukrativním pozemku, který vlastní Praha 6, vyroste osmipatrová administrativní budova o podlahové ploše přesahující 17.700 metrů čtverečních. Součástí budovy budou podzemní garáže pro 175 vozidel, píše se v posudku EIA.
0 komentářů
přidat komentář

Související články