Už dva roky láká návštěvníky opravené Národní technické muzeum

Vložil
ČTK
15.02.2013 22:30
Praha

Praha - Od znovuotevření Národního technického muzea v Praze po pětileté rekonstrukci uplynuly dnes dva roky. Ve svých nových expozicích přivítalo za tu dobu přes půl milionu návštěvníků. Jubilejní si je prohlédl 10. ledna.

    Podle mluvčího muzea Adama Duška budou během letoška otevřeny další. "Především dlouho očekávané Hornictví s unikátním uhelným a rudným dolem v suterénu objektu a dále expozice Hutnictví, Chemie, Čas a druhá část Fotoateliéru. Do prázdnin zpřístupníme výstavu k 60. letům České televize," řekl Dušek ČTK.
    Největším lákadlem muzea je obnovená Dopravní hala. Lidé si tu prohlížejí i nově instalované expozice Tiskařství a polygrafie, Astronomie, Architektura, stavitelství a design a Fotografický ateliér. Na podzim 2011 byl otevřen šestý sál modelů s hernou Merkur a o rok později sedmá expozice s názvem Technika v domácnosti.
    Mezi krátkodobými výstavami tu mohou příchozí obdivovat exponáty dokumentující 150 let Českého průmyslového muzea, drobné perly české architektury, rezidenci Otto Petschka a výstavy Czech Grand Design 2012, Tři staletí návrhů na přestavbu hradu Bečov aneb Proměny pohledu na historickou architekturu a 90 let české technické normalizace.
    Národní technické muzeum se také podílelo s Národním muzeem na výstavě Vynálezci a vynálezy a participovalo na další desítce expozic včetně té motocyklové na hradě Kámen, umělecké litiny v Komárově u Hořovic, Muzea Františka Křižíka v Plánici či odkazu architekta a mecenáše Josefa Hlávky na zámku v Lužanech.
    Více informací najdou zájemci na internetové adrese www.ntm.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články