V konkurzu na šéfa Moravské galerie v Brně zbyli dva uchazeči

Vložil
ČTK
06.02.2013 20:00
Brno

Brno - Výběr nového ředitele Moravské galerie v Brně se blíží ke konci, v konkurzu už zbyli jen dva uchazeči. Původně ministerstvo kultury obdrželo pět přihlášek, postupně komise vybrala dva vhodné adepty. Jde o muže a ženu. Jména zatím ministerstvo kultury nezveřejnilo. Konečný výběr je v rukou ministryně kultury Aleny Hanákové.
    
"Definitivní rozhodnutí učiní v  nejbližší době paní ministryně, která rozhodne, zda bude mít Moravská galerie v  budoucnu ředitele, nebo ředitelku," sdělila dnes ČTK mluvčí ministerstva kultury Markéta Ševčíková.
     V lednu ministerstvo kultury v rámci prvního kola výběrového řízení kontrolovalo formální náležitosti přihlášek. Poté všech pět uchazečů pozvalo do druhého kola. V úterý se na ministerstvu uskutečnily osobní pohovory a manažerský test. Následně komise provedla bodování a na základě jeho výsledků navrhla ministryni dva adepty.
     Moravská galerie v Brně je největším muzeem umění na Moravě. Spravuje tři budovy v centru města - Uměleckoprůmyslové muzeum, Pražákův palác a Místodržitelský palác. Dále pečuje o  Jurkovičovu vilu v Brně-Žabovřeskách a rodný dům Josefa Hoffmanna v Brtnici u  Jihlavy.
     Z čela největšího muzea umění na Moravě loni dobrovolně odešel ředitel Marek Pokorný. Rozhodl se bez tlaku zvenčí, na základě vlastní úvahy. Největší muzeum umění na Moravě vedl od roku 2004.
0 komentářů
přidat komentář

Související články