Nová umělecká VŠ v čele s Knížákem podruhé nedostala akreditaci

Vložil
ČTK
06.02.2013 19:55
Praha

Praha - Akreditační komise podruhé zamítla žádost o vznik nové umělecké vysoké školy, kterou měl řídit někdejší šéf Národní galerie Milan Knížák. ČTK to po zasedání komise řekl její tajemník Jiří Smrčka. Soukromá škola chtěla nabízet bakalářský stupeň vzdělání se zaměřením na výtvarné umění. Iniciátoři školy se mohou odvolat.
    
"Koncepce studijního programu a nedostatečné personální zabezpečení," shrnul Smrčka hlavní výtky, proč komise zamítla žádost o akreditaci. Konečné rozhodnutí sice závisí na ministerstvu školství, pro něj je ale závazné stanovisko komise. Proti rozhodnutí lze podat ve správním řízení rozklad. Až celý proces skončí, je také možné žádat o udělení akreditace znovu.
     Sám Knížák se už dříve nechal v Lidových novinách slyšet, že zamítnutí není nic neobvyklého. V případě vzniku školy je prý běžné žádost podávat i třikrát.
     Školu chce zaštítit společnost Art&Design Institut. V jednom ročníku by mělo studovat až 200 lidí.
     Mezi nejprestižnější české univerzity v oblasti výtvarného umění patří Akademie výtvarných umění a Vysoká škola umělecko-průmyslová, umění se ale vyučuje také třeba v Brně, Ostravě, Zlíně nebo Ústí nad Labem.
0 komentářů
přidat komentář

Související články