Brněnská VFU staví novou budovu pro Farmaceutickou fakultu

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
06.02.2013 19:45
Brno

Studijní a informační centrum VFU bylo otevřeno 8. března 2012.
Brno - Nová budova, nazvaná Pavilon Farmacie II, se začala minulý týden stavět v areálu Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně. Projekt za téměř 120 milionů korun má být hotov do konce října příštího roku a bude sloužit převážně studentům farmaceutické fakulty. ČTK to dnes sdělil mluvčí univerzity Petr Chmelař.
    
Pavilon je v severní části areálu v místě botanické zahrady, která se kvůli výstavbě přesunula na jiné místo. Studentům má nová budova sloužit od roku 2015. "Přesune se do něj Ústav přírodních léčiv a Ústav aplikované farmacie a jedno celé podlaží obsadí nově vytvořený Ústav molekulární biologie a farmaceutické biotechnologie, v budově budou i specializované laboratoře," uvedl Chmelař.
     Projekt je určen především pro studenty magisterského a doktorského programu a akademické pracovníky farmaceutické fakulty. "Dotkne se zhruba 770 studentů," doplnil Chmelař. V objektu, který bude celý bezbariérový, se bude odehrávat i část výuky dvou dalších fakult - veterinárního lékařství a veterinární hygieny a ekologie.
     Univerzita v  posledních letech výrazně modernizuje celý areál v Králově Poli, v současnosti rekonstruuje a dostavuje Centrum diagnostiky zoonóz. V prosinci otevřela nově zrekonstruovanou budovu Ortopedického centra a jízdárny pro koně, přičemž finální podoba budovy odpovídá jejímu vzhledu z období první republiky, patří k  objektům původních dragounských kasáren.
0 komentářů
přidat komentář