V Benešově vybudovali přístavbu mateřské školy pro 112 dětí

Vložil
ČTK
06.02.2013 19:35
Benešov

Benešov - V Benešově vybudovali přístavbu mateřské školy v  Dukelské ulici, ve které najde zázemí až 112 dětí. Kontejnerová budova, jejíž výstavba si vyžádala 20 milionů korun, má za sebou kolaudaci a příští týden přivítá první předškoláky. ČTK to řekl starosta Jaroslav Hlavnička (Volba pro město).
    
Kontejnerová výstavba umožňuje případné rozebrání a opětovné postavení objektu podle vývoje počtu dětí. V budově vznikly čtyři třídy, každou by mělo navštěvovat 25 dětí. V případě potřeby lze uplatnit výjimku a do každé třídy přidat ještě po třech dětech. Do původní školky v Dukelské ulici dosud chodilo 168 dětí.
     Celková kapacita benešovských mateřinek díky přístavbě přesáhne 700 míst. Podle starosty současný stav postačuje pro děti z města, nikoli z okolních obcí. Další výstavbu ale radnice neplánuje.
     "Počítám, že kapacitu dál navyšovat nebudeme. Už nemáme kde. Měli jsme ještě takovou myšlenku, že bychom se pokusili školku vrátit do pavilonů, které byly v 90. letech předělány na byty, ale vzhledem k tomu, že na to byla použita dotace, tak to není možné," podotkl Hlavnička.
     Mateřské školy v minulosti rozšiřovali například v Čáslavi, Kladně nebo Mladé Boleslavi. V Kutné Hoře dokonce plánují vznik lesní školky. Vznikne v typické mongolské jurtě, která má vyrůst na volném pozemku nad mostem přes říčku Vrchlici.
0 komentářů
přidat komentář

Související články