V Lednici má letos začít stavba kolonády, promenády a amfiteátru

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
31.01.2013 15:40

Lednice (Břeclavsko) - Lednice vypsala zakázku na stavbu kolonády, promenády a amfiteátru v lázeňském areálu na kraji města. Zahájení stavby za 105 milionů obec plánuje na konec prvního pololetí a dokončení zhruba za rok, řekl dnes ČTK starosta Libor Kabát (Sdružení SN, NK). Původně město plánovalo, že se stavbou začne už v roce 2011, ale kvůli různým problémům vypsalo zakázku až nyní.
    
V postupně budovaném lázeňském areálu na okraji města už fungují lázeňský dům Perla a hotel Miroslava se zhruba 175 místy k  ubytování. Cílový stav je 400 až 500 míst. Nyní přichází na řadu tradiční zázemí, jaké znají hosté ze zavedených lázní, tedy kolonáda a promenáda. Součástí bude i stavba amfiteátru, projekt také myslí na propojení centra obce s  areálem a návaznost na zámecký park a Lednické rybníky. "Lázně potřebují širší společensko-kulturní zázemí a tenhle projekt potřebu naplní," doplnil Kabát.
     Stavět se mělo již před dvěma lety, odklad ale způsobila různá odvolání a také nový zákon o zadávání veřejných zakázek, který nařizuje vypsat zakázku samostatně na projektovou dokumentaci. Lednice dostane na projekt tři čtvrtiny peněz z Regionálního operačního programu a 7,5 procenta ze státního rozpočtu, zbytek financuje sama. Pokud nenastanou žádné komplikace se zadáním zakázky, chce město stavět co nejdřív. "Předpokládáme na konci prvního pololetí a za rok zhruba by mělo být hotovo. Pro naši obec je tento lázeňský rozvoj velmi příznivý. Další rozšiřování záleží i na tom, jak se bude tento obor rozvíjet v  celé republice," poznamenal Kabát.
     Lednice v roce 2009 získala status přírodních léčebných lázní, pacientům pomáhá léčivý pramen jodobromové vody. Míří sem pacienti po operacích, úrazech a lidé s problémy pohybového ústrojí.
foto: NeuP.eu
0 komentářů
přidat komentář