Nový zimní stadion v Českých Budějovicích zahájil provoz

Zdroj
Marek Bílek
Vložil
ČTK
23.01.2013 15:35
České Budějovice

Bukolsky architekti s.r.o.

České Budějovice - Přesně na den od slavnostního poklepání základního kamene před rokem dnes oficiálně zahájil provoz nový zimní stadion v  Českých Budějovicích. Hokejové centrum Jaroslava Pouzara stojí v areálu bývalých kasáren ve čtvrti Čtyři Dvory. Využívat ho bude především mládež nebo rekreační sportovci.
    
"Podařila se nám věc, o kterou jsme dlouho usilovali. Důležité je, že tady můžeme nabídnout sportovní vyžití i pro děti ze sociálně slabších rodin," řekl novinářům bývalý hokejový reprezentant Jaroslav Pouzar, který se na projektu za zhruba 150 milionů korun podílel.
     Slavnostní otevření nového stadionu se konalo v den Pouzarových 61. narozenin. Na den přesně o rok dříve tento trojnásobný vítěz Stanley Cupu poklepával na základní kámen. "Věřil jsem, že se nám to podaří rychle postavit a stadion budou moci využívat děti," řekl.
     Zkušební provoz hala zahájila v listopadu, kdy Pouzarův mládežnický klub Lvi České Budějovice začal v nových prostorách trénovat. Postupně v areálu začala fungovat restaurace a začíná výstavba pokojů. Budou je moci využívat týmy, které přijedou na stadion na soustředění.
     Žádost o podporu výstavby haly z fondů Evropské unie podaná předloni neuspěla. Proto vedení projektu hledalo alternativní cestu pro financování. Pouzar uvedl, že stavba se financuje částečně z vlastních zdrojů, dále z úvěru a s podporou jiných subjektů.
     Pouzar, který na přelomu 80. a 90. let v NHL vyhrál s Edmontonem Oilers třikrát Stanley Cup, počítá s tím, že českobudějovičtí Lvi postupně obsadí týmy ve všech mládežnických kategoriích. "Chceme tady vychovávat hráče nejen pro hokej, ale jde nám zároveň o to, aby z  nich vyrostli slušní lidé," zmínil hlavní motto projektu Pouzar.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Zkušenost
Ales
14.03.13 11:19
zobrazit všechny komentáře

Související články