Praha chce zakrýt Spořilovskou ulici, ale neví, z čeho to zaplatí

Vložil
ČTK
22.01.2013 20:20
Praha - Praha chce nechat zakrýt frekven- tovanou Spořilovskou ulici. Shodli se na tom dnes pražští radní, informoval náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09). Není zatím jasné, z čeho by metropole stavbu financovala, ani v jaké variantě by byla postavena. Náklady na zakrytí by se mohly pohybovat v  řádech miliard korun, výstavba zřejmě bude trvat několik let.
    
Po Spořilovské ulici denně projedou desítky tisíc automobilů, místní obyvatelé si na dopravu dlouhodobě stěžují. "Pro Prahu je to klíčové území, které si žádá bezodkladné řešení, ovšem za předpokladu, že se podaří najít co nejefektivnější financování," uvedl Hudeček. Praha chce podle Hudečka prověřit i možnost získání evropské dotace.
     Praha nechala prověřit několik variant, jak by mohla být Spořilovská ulice zakryta. Tunel by mohl být udělán ze železobetonové nebo z  ocelové konstrukce s pláštěm ze skla, případně polykarbonátu. Záležet bude také na tom, jestli bude zakryt zeminou a jestli jím povede také tramvajová trať. Podle vybrané varianty se budou lišit náklady na stavbu. O variantách budou podle Hudečka diskutovat výbory pro dopravu a pro územní rozvoj pražského zastupitelstva.
0 komentářů
přidat komentář