Nově budovanou trasu metra A si dnes prohlédlo 17.500 lidí

Vložil
ČTK
19.01.2013 18:40
Praha

Praha - Dnešního dne otevřených dveří na stavbě nových stanic metra Veleslavín a Petřiny se zúčastnilo více než 17.500 návštěvníků. Prohlídková trasa o celkové délce tří kilometrů vedla z budoucí stanice metra Veleslavín ke staveništi na Vypichu, informoval dnes ČTK tiskový mluvčí společnosti Metrostav František Polák.

    Nový úsek metra linky A povede ze stanice Dejvická do stanice Motol a bude dokončen koncem příštího roku. Linka A bude mít čtyři nové stanice - Červený Vrch, Veleslavín, Petřiny a Motol. Definitivní názvy budou podle Poláka ale zřejmě Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnice Motol. Trasu staví sdružení stavebních společností Metrostav a Hochtief.
    Prodloužení trasy metra A mělo původně stát 21,2 miliardy korun. Loni v říjnu pražský dopravní podnik oznámil, že stavba se prodraží asi o 1,3 miliardy korun. Hlavní příčinou je údajně dražší zakázka na osazení technologií. Praha si letos kvůli výstavbě metra půjčila šest miliard korun od Evropské investiční banky. Zažádáno má také o zhruba sedmimiliardovou dotaci z Evropské unie, o jejím přidělení dosud nebylo rozhodnuto.
    Původně Praha plánovala vybudovat metro až na letiště v Ruzyni, ale kvůli nedostatku peněz trasu zkrátila.
0 komentářů
přidat komentář

Související články