Lidé v referendu odmítli změnu územního plánu v Březové-Olešku

Zdroj
Tomáš Jůnek
Vložil
ČTK
12.01.2013 23:10
Březová-Oleško (u Prahy) - Obyvatelé obce Březová-Oleško u Prahy v referendu zamítli další rozšiřování zastavitelných ploch v územním plánu. Hlasování, které se konalo souběžně s prvním kolem prezidentských voleb, se zúčastnilo 61,3 procenta z celkového počtu 706 oprávněných voličů. Prezidenta přišlo volit o zhruba deset procent lidí více. ČTK to dnes po sečtení hlasů řekl starosta Martin Bernard.
    
S další expanzí obce o 900 obyvatelích ve dvoudenním hlasování nesouhlasilo 58,1 procenta zúčastněných, pro bylo 35,6 procenta, doplnil starosta. "Pro nás to neznamená vcelku nic, jen nebudou zařazeny další pozemky pro výstavbu. My máme ještě spousty nezastavěných pozemků z minulého územního plánu," řekl.
     Obce v okolí Prahy patří mezi lukrativní rozvojové lokality a jejich územní plány bývají poměrně častým terčem sporů. Změna územního plánu se od loňska řeší například v Hostivici. Rozsáhlou výstavbu domů a golfového hřiště tam plánuje společnost PPF Real Estate patřící do podnikatelského impéria nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.
     V  republice referendum uspořádalo společně s historicky první přímou prezidentskou volbou pět obcí a měst. Kromě Březové-Oleška to jsou Plzeň, Písek, Kobeřice na Opavsku a Bukov na Žďársku.
0 komentářů
přidat komentář

Související články