Stánky na Václavském náměstí stále prodávají, Praha to chce řešit

Zdroj
Šárka Dvořáková
Vložil
ČTK
07.01.2013 21:15
Praha

Praha - Některé stánky na pražském Václavském náměstí stále prodávají zboží. Jejich majitelé přitom dostali od města ke konci loňského roku výpověď. Praha chce situaci řešit, primátor kvůli tomu na úterý svolal jednání s  řediteli některých magistrátní odborů. ČTK to řekla mluvčí pražského magistrátu Tereza Králová. Majitelům stánků hrozí podle mluvčí až statisícové pokuty.
    
Králová ČTK řekla, že magistrátní úředníci stánky kontrolují. Při dnešní kontrole byly stále v provozu čtyři z těch, které měly do konce minulého týdne zmizet. Primátor proto na úterý svolal jednání, kterého by se měli zúčastnit například ředitelé živnostenského a majetkového odboru a zástupci městské policie.
     Magistrát už dříve uvedl, že pokud majitelé stánky včas neodklidí, vystavují se riziku žaloby. Termín vypršel v neděli. Město je připraveno věc řešit soudní cestou.
     Jeden z majitelů Milan Janeček opakovaně trvá na tom, že stánky nemůže odstranit kvůli konání vánočních trhů.
     Diskuse kolem stánků na Václavském náměstí se vede už několik měsíců. Původně měly zmizet všechny kromě jednoho. Podle poslední dohody ale zůstanou dva stánky s občerstvením, z toho jeden do poloviny roku, druhý do konce roku. Zatím nebude ukončen provoz jednoho stánku s tiskem a jednoho s květinami. Navíc zůstanou i další dvě prodejní místa s novinami, které jsou ale součástí městského mobiliáře, a dále prodejce turistických jízdenek.
     Ještě letos chce hlavní město na horní část náměstí umístit prosklené kiosky ve tvaru lodě z  dílny Cigler Marani Architects. Zatím není jasné, kdy se tak stane. Podle Králové se v současné době připravuje zadávací dokumentace k výběrovému řízení na zhotovitele a provozovatele.
0 komentářů
přidat komentář

Související články