Protikorupční policie se zabývá zakázkami ostravského magistrátu

Vložil
ČTK
04.01.2013 23:00
Ostrava

Ostrava - Protikorupční policie od konce roku prověřuje devět velkých stavebních zakázek ostravského magistrátu. Některé z nich byly spolufinancované z fondů Evropské unie. Příští týden si kriminalisté převezmou podklady. ČTK to dnes řekli mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská a mluvčí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej.

    "V tuto chvíli můžeme jen potvrdit, že se zakázkami opravdu zabýváme. Další podrobnosti ale nebudeme komentovat," řekl Ibehej. Není tak známo, kdo a z čeho je v této souvislosti podezřelý.
    Vojkovská potvrdila, že jde o devět veřejných zakázek, které magistrát v minulosti vyhlásil a realizoval. "Policisté si před koncem roku vyžádali veškerou dokumentaci. Tu jim v těchto dnech připravujeme. Celkem se jedná o 21 šanonů," řekla s tím, že z pohledu magistrátu je vše v pořádku a pochybení nepřipouští. "Všechny zakázky procházely přes Úřad regionální rady Moravskoslezsko," řekla.
    Server Novinky.cz uvedl, že se policisté zajímají například o nákladnou stomilionovou stavbu nedávno dokončeného Komunitního centra Ostrava, rekonstrukci budovy městské policie ve Slezské Ostravě, rekonstrukci Domu kultury Akord v Zábřehu, vybudování návštěvnického centra v zoologické zahradě, výstavbu cyklostezek ve Slezské Ostravě nebo stavbu tramvajové zastávky a silnic v sousedství obchodního centra Forum - Nová Karolina.
    Policie případy prověřuje pro podezření ze zvlášť závažných zločinů zneužití pravomoci veřejné osoby a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky.
0 komentářů
přidat komentář

Související články