Znojemská radnice omezila reklamu v historickém centru města

Vložil
ČTK
03.01.2013 11:25
Znojmo

Znojmo - Znojemská radnice omezila reklamu v historickém centru. Billboardy a reklamní panely podle starosty Vlastimila Gabrhela nesmí narušit pohled na historické budovy, panorama a celkový dojem z města tak, jak tomu bylo dosud. Znojemští zastupitelé proto schválili nové pokyny k označování budov a umisťování reklamních panelů v městské památkové rezervaci, které platí od 1. ledna. Majitelé budov tak budou mít zpřísněné podmínky pro vyvěšování reklam.
    
Ve Znojmě bylo možné dosud vidět různé reklamní bannery, které vyvěšují na fasády domů v městské památkové rezervaci například realitní kanceláře, reklamní agentury nebo politické strany. "Městská památková rezervace se může chlubit dochovanými historickými budovami nebo jejich soubory a městskou infrastrukturou, jako jsou kašny či sochy. Tyto skvosty nesmí být ovšem výrazněji narušeny stavebními zásahy z nové doby," popsala mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková.
     Na budovy se budou moci i nyní věšet textilní upoutávky na různé kulturní či sportovní akce, například na historické vinobraní. "Jejich umístění je ale možné pouze na vyhrazených místech se souhlasem Městského úřadu Znojmo," podotkla Pastrňáková. Mění se i podmínky pro umisťování poutačů před prodejny a restaurace. Jedna provozovna může mít maximálně dvě oboustranné tabule, nebo jednu jednostrannou.
0 komentářů
přidat komentář

Související články