Stadion a nákupní centrum v Hradci mají územní rozhodnutí

Vložil
ČTK
03.01.2013 10:10
Hradec Králové

Hradec Králové - Téměř pět let připravovaný obří projekt výstavby nákupního centra a nového fotbalového stadionu v Hradci Králové získal územní rozhodnutí. Zatím je nepravomocné, odpůrci projektu se proti územnímu rozhodnutí mohou odvolat ke krajskému úřadu. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj. Hodnota projektu je podle odhadů kolem tří miliard korun.
    
O územní rozhodnutí žádají společně radnice a developerská firma ECE. Od města má koupit pozemky pro své nákupní centrum Arkády. Město si pak postaví nový stadion. Vše má vyrůst na místě a v okolí současného malšovického stadionu zvaného "Pod lízátky".
     Odpůrci výstavby zatím dali proti stavbě přes 220 námitek, ale stavební úřad jim je zamítl. Většina námitek poukazovala zejména na zhoršení dopravní situace a ovzduší v okolí. Pokud by další řízení šlo hladce, není vyloučeno, že by se nový stadion mohl začít stavět už letos. O stavební povolení na stadion a obchodní centrum už budou město a ECE žádat samostatně.
     Proti původním plánům projekt podle informací ČTK již nabral několikaleté zpoždění. Při představování projektu v roce 2008 firma ECE slibovala, že fotbalová aréna bude v provozu v roce 2011 a celý areál o rok později.
     Další velké nákupní centrum za téměř dvě miliardy korun má v  Hradci Králové vyrůst v lokalitě Koruna poblíž vlakového nádraží. Projekt Aupark, za nímž stojí developerská společnost HB Reavis, loni získal územní rozhodnutí. Firma by chtěla začít stavět letos na podzim. I HB Reavis projekt připravuje již několik let.
0 komentářů
přidat komentář

Související články