Na českobudějovickém sídlišti Máj vznikne komunitní centrum

Vložil
ČTK
20.12.2012 19:50
České Budějovice

České Budějovice - Stavba komunitního centra na českobudějovickém sídlišti Máj bude jednou z nejvýznamnějších investičních akcí města v příštím roce. Radní na svém posledním jednání schválili vyhlášení výběrového řízení na dodavatele zakázky za maximálně 60 milionů korun bez DPH, řekl dnes novinářům radní Kamil Calta (TOP 09). Se zahájením prací se počítá v  květnu 2013 a dokončením do 30. dubna 2014.
    
V pětipodlažní budově s  hřištěm na střeše bude fungovat mateřské centrum, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, středisko primární prevence a terénní služby pro seniory a zdravotně postižené či služebna městské policie.
     Novou budovu postaví město podle návrhu bratislavského ateliéru SLA, který zvítězil ve veřejné soutěži. České Budějovice na projekt získaly evropskou dotaci 30 milionů korun. Budova bude stát v Barcalově ulici na místě, kde je nyní parkoviště pro téměř 40 aut. Několik parkovacích míst tu zůstane, nové parkoviště by mělo vzniknout nedaleko.
     O postavení komunitního centra se začalo uvažovat zhruba před sedmi lety při plánování rekonstrukce sídliště Máj. V této části města není žádné místo, kde by se lidé mohli scházet, kromě komerčních zařízení.
     V provizorních prostorách v domově pro seniory je například mateřské centrum nebo řád salesiánů, který se věnuje dětem ze sociálně slabých rodin. Domov pro seniory by po vystěhování organizací, které tu jsou v nájmu, získal prostory potřebné pro vybudování dalších lůžek. Zájem o ně je velký, zejména o místa pro lidi s  Alzheimerovou chorobou.
     O prostory v komunitním centru má zájem například Charita, která by tu měla poradnu pro oběti domácího násilí. V centru bude i přednáškový sál.
0 komentářů
přidat komentář