Hobbymarket Hornbach znovu dostal od Olomouce zelenou

Vložil
ČTK
28.04.2006 10:50
Olomouc

Olomouc - Výstavba hobbymarketu Hornbach v olomoucké čtvrti Hodolany, proti které léta protestují desítky místních obyvatel i Hnutí Duha, znovu dostala od radnice zelenou. Stavební odbor magistrátu podruhé vydal územní rozhodnutí. První před několika měsíci zrušil krajský soud. Informuje o tom dnešní vydání středomoravské Mladé fronty Dnes (MfD).

Obyvatelé Hodolan se proti původnímu územnímu rozhodnutí odvolali ke krajskému úřadu a také se obrátili se žalobou na krajský soud. Úřady podle nich například nedaly lidem možnost se ke stavbě dostatečně vyjádřit. Soud námitky uznal a územní rozhodnutí zrušil.
"Stavební úřad znovu posoudil předložený a upravený návrh a na základě tohoto posouzení vydává rozhodnutí o umístění stavby," řekl deníku Miloš Hlaváček ze stavebního odboru. Rozhodnutí nechtěl komentovat, odkázal pouze na písemné odůvodnění. Víc než padesátistránkový dokument tentokrát podrobně reaguje na všechny námitky nespokojených obyvatel Hodolan. Většinu z nich ale zamítá.
Lidé z Hodolan jsou zklamáni. "Úředníci si dělají, co chtějí. My se zase nechceme vzdát. Znovu se odvoláme, napsal jsem už na ministerstvo životního prostředí a zvažuji také, že podám trestní oznámení," uvedl Jiří Skopal. Obyvatelé Hodolan s hobbymarketem poblíž svých domovů nesouhlasí, protože se obávají nárůstu dopravy a zejména hluku, který na některých místech již nyní překračuje povolené normy. Prokázalo to nedávné nezávislé měření hluku v lokalitě.
Stavební úřad ale ani tuto námitku neuznal a nadále vycházel z hlukové studie staré tři roky, kterou nechal zpracovat investor. "Obsah hlukové studie důvodem zrušení rozhodnutí Krajským soudem v Ostravě nebyl. V  následném územním řízení, které pokračovalo po navrácení spisu krajským úřadem stavebnímu úřadu, byla všechna stanoviska aktualizována, případně nově doložena. Novou hlukovou studii nikdo z dotčených orgánů státní správy nepožadoval," uvedl Hlaváček.
Prodejní hala se zahradnickým centrem zabere na okraji Olomouce 11.642 metrů čtverečních. Obchod počítá s návštěvností asi 1000 aut denně.
0 komentářů
přidat komentář

Související články