Brno prodává dům na Mendlově náměstí

Vložil
ČTK
26.11.2012 21:45
Brno

Brno - Brněnský magistrát prodává další drahou městskou nemovitost, dům uprostřed Mendlova náměstí. Minimální cena je 10,9 milionu korun, dům získá zájemce s nejvyšší nabídkou. Nemovitost však není v dobrém stavu, posledních deset let do ní nikdo neinvestoval. Radnice se neúspěšně pokouší prodat také dům Jalta na Dominikánském náměstí a bývalý kojenecký ústav. Žádný vážný zájemce drahých nemovitostí se zatím nenašel, informoval dnes ČTK primátorův náměstek Oliver Pospíšil (ČSSD).
    
Do domu na Mendlově náměstí musela radnice nedávno investovat zhruba jeden milion korun kvůli statickému zajištění. "Ten dům je prázdný vyjma jednoho nájemce v přízemí. Posledních deset let se nevědělo co s ním, a tak do něj radnice neinvestovala," řekl Pospíšil.
     Brněnský magistrát dům získal od státu bezúplatným převodem, proto byl omezený v nakládání s ním. Navíc se v minulosti uvažovalo o přestavbě Mendlova náměstí, při níž by se dům nejspíš zboural. "Cena odpovídá stavu té nemovitosti," podotkl Pospíšil.
     Brno se pokouší prodat i další nemovitosti, které nejsou v dobrém stavu. Například za bývalý kojenecký ústav v  prvorepublikové vile naproti výstavišti chce 65 milionů korun. Ve třech kolech výběrového řízení se zájemce nenašel ani přesto, že radnice snížila cenu z  původních 78 milionů korun. "Nyní je to ve stálé nabídce města a čekáme na vážného zájemce," řekl náměstek.
     Podobně je na tom dům s pasáží Jalta na Dominikánském náměstí. Město dům draze koupilo a nyní za něj chce alespoň 100 milionů korun. Nabízí ho bezúspěšně už třetím rokem. "Čas od času si nemovitost někdo přijde prohlédnout, ale koupit ji nechce nikdo," uvedl Pospíšil. Primátor Roman Onderka (ČSSD) už dříve řekl, že se v současné situaci drahý majetek prodává těžko. Radnice by přitom peníze potřebovala, rozpočet Brna na příští rok je totiž zhruba o miliardu nižší než letošní.
0 komentářů
přidat komentář

Související články