K. Vary vyhlásí soutěž pro architekty na řešení území kolem Ohře

Vložil
ČTK
21.11.2012 20:00
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovy Vary vyhlásí architektonickou soutěž na řešení rozsáhlého území kolem řeky Ohře, jež zasahuje do čtvrtí Rybáře a Tuhnice. Impulzem je záměr developerské skupiny Lordship upravit a přestavět celý prostor Dolního nádraží. Primátorův náměstek Jaroslav Růžička (nez.) dnes novinářům řekl, že město má k projektu určité výhrady a chce znát představy různých architektů, jak by se dalo nejenom Dolní nádraží, ale i jeho okolí v budoucnu využívat.

    Radnici bude zajímat urbanistická koncepce, řešení dopravy v těchto částech města, využití volných pozemků a způsob, jak lokalitu rozvíjet. Kromě Dolního nádraží je v ní například i areál bývalého pivovaru, někdejší zimní stadion i jedna z hlavních městských komunikací, Západní ulice. "Očekáváme, že o soutěž bude zájem. Výsledky bychom chtěli znát do května příštího roku. Pro vítěze je k dispozici odměna 250.000 korun, druhý v pořadí získá 150.000 korun a pro třetího je 100.000 korun," podotkl Růžička.
    Záměr Lordshipu počítá v oblasti Dolního nádraží s investicemi za několik miliard korun. V projektu nazvaném Central park je navrženo třeba vybudování veřejných prostranství s náměstím, kolonádou a promenádou dlouhou kolem 2,5 kilometru nebo vytvoření veřejného parku u řeky Ohře na ploše kolem šesti hektarů a rekreační oblasti s akvaparkem a zábavním centrem. Podle vedení města ovšem jeho návrhy neodpovídají územnímu plánu a pro danou lokalitu je projekt nevhodný kvůli přílišné velikosti.
0 komentářů
přidat komentář