offcity_architekti: přednáška Vallo Sadovský Architekti

Zdroj
OFFCITY
Vložil
Tisková zpráva
12.11.2012 12:35
Matúš Vallo
Oliver Sadovský
Vallo Sadovský architects

Pondělí 12. listopadu 2012 od 19.00 v Divadle 29 / Sv. Anežky České 29, Pardubice

Hosty listopadové přednášky projektu Offcity bude stejně jako v případě přednášky předcházející architektonické studio ze sousedního Slovenska. Na rozdíl od studia n/a, jehož přednášku jste si mohli v Divadle 29 vyslechnout 30. září, je architektonický ateliér Vallo Sadovský architects pro mnohé daleko známější, a to přestože se rovněž jedná o mladý tým. Ateliér byl založen v roce 2004 v Bratislavě Matúšem Vallo a Oliverom Sadovským zabývajícími se urbanismem, architekturou, tvorbou městského prostředí i designem nábytku. Dočíst se o nich můžete i v zahraničních odborných časopisech. V roce 2008 Matúš Vallo a Oliver Sadovský založili iniciativu „Městské zásahy“, která po dvou letech překročila slovenské hranice. V České republice Městské zásahy proběhly již v Praze, Brně a připravují se například v Jablonci nad Nisou. Výsledky pražských Městských zásahů jste mohli spatřit v roce 2010 na výstavě v pražské galerii DOX.

Vstupné: 50 Kč

Pořádá o. s. Terra Madoda ve spolupráci s Divadlem 29 v rámci projektu OFFCITY 2012. Tento projekt je realizován za podpory Ministerstva kultury ČR, statutárního města Pardubice a Nadace české architektury.



Připravujeme:

Petra Špačková: Proces rezidenční suburbanizace v České republice: jak se žije na okraji města
pondělí 10. prosince 2012 od 19.00 v Divadle 29


Proces rezidenční suburbanizace je novým fenoménem, který však dokázal od poloviny 90. let velmi výrazně proměnit některá česká města. Petra Špačková ve svém příspěvku představí výsledky dlouhodobého výzkumu týmu Urbánní a regionální laboratoře.
0 komentářů
přidat komentář

Související články