Na Smíchově vznikne dalších 12.800 metrů kancelářských ploch

Vložil
ČTK
13.09.2005 22:55
Praha

PRAHA - Na pražském Smíchově vznikne nová budova určená pro kanceláře a obchody. Objekt s názvem Smíchov Gate nechá do října příštího roku postavit developerská firma Immoconsult Leasinggesellschaft, která je dceřinou firmou Österreichische Volksbanken AG. Stavba na Plzeňské ulici u výjezdu ze Strahovského tunelu a vedle památkově chráněné Ringhofferovy vily nabídne 12.800 m2 kancelářských ploch v sedmi nadzemních podlažích.

Do nového objektu firma podle zástupců investuje 20 milionů eur (586 milionů Kč). Uvedli, že Smíchov si vybrali pro jeho výbornou dopravní dostupnost a vybavenost v okolí nového projektu. Bývalá tovární čtvrť Smíchov prošla od počátku 90. let bouřlivým rozvojem a nyní je jednou z hlavních lokalit. V nedávné době na Smíchově vznikla řada nových kancelářských a nákupních objektů, své sídlo pro ČR zde umístily firmy ING, Pfizer či mediální dům Mafra.
Nová budova s půdorysem ve tvaru písmene H bude stát v těsné blízkosti Ringhofferovy vily, zapsané na seznamu nemovitých kulturních památek. Vila je však v současné době ve zchátralém stavu, podle architekta Jana Kerela, který pracoval na projektu Smíchov Gate, by se však ceněný dům měl dočkat rekonstrukce. "Jinak ale vila nemá nic společného se Smíchov Gate kromě svého sousedství," řekl dnes novinářům Kerel.
Během druhého čtvrtletí byly v hlavním městě podle nedávné studie společnosti CB Richard Ellis dokončeny tři nové kancelářské budovy o celkové rozloze přibližně 38.600 metrů čtverečních. Jde o budovu B projektu Anděl Park (zhruba 18.160 m2), budovu Galerie Butovice (8860 m2) a Budějovickou Alej (11.590 m2). Celkové množství kancelářských prostor se tak v Praze dostalo na téměř 1,747 milionu čtverečních metrů.
V první polovině roku se na trhu objevilo 70.800 čtverečních metrů moderních kancelářských prostor. Očekává se, že množství kancelářských prostor na pražském trhu dosáhne do konce roku téměř 1,9 milionu metrů čtverečních. Celkové množství nově postavených nebo zrekonstruovaných prostor letos bude přibližně 180.000 čtverečních metrů, uvádí CB Richard Ellis.
0 komentářů
přidat komentář