Pardubice zvažují, jak naložit s letním stadionem a jeho okolím

Vložil
ČTK
31.10.2012 20:25
Pardubice

zdroj: inexco.cz
Pardubice - Vedení Pardubic zvažuje, jak naložit se sešlým letním stadionem a přilehlými plochami. Stadion v blízkosti centra chtělo město již kdysi s pomocí soukromého investora přestavět, z plánů však nakonec sešlo. Odbor hlavního architekta nyní shromáždil osm variant zpracovaných městem či dalšími subjekty, jak lokalitu v budoucnu využít.

    Čtyři návrhy předpokládají dostavění bloku kolem ČEZ Arény o novou halu s ledovou plochou a parkovací dům. Ostatní objekty včetně letního stadionu by se neopravovaly a postupně by dožily a byly zbourány.
    Další navrhují letní stadion rekonstruovat nebo vedle ČEZ Arény postavit nový velký sportovní komplex. Jedna varianta chce místo stadionu vybudovat polyfunkční objekt pro bydlení a občanskou vybavenost.
    Kromě těchto řešení se v návrzích objevují také například novostavby galerie, kulturně-společenského centra či umělecké a taneční školy podél nábřeží, bytová výstavba, víceúčelová hala a sportovní hotel. Odbor hlavního architekta se domluvil na spolupráci s pražskou Fakultou architektury ČVUT, která řešení území zadala studentům jako předdiplomový projekt. Výsledky město očekává v lednu příštího roku.
0 komentářů
přidat komentář

Související články