Nad Velkými Karlovicemi se dnes otevřela nová rozhledna

Vložil
ČTK
20.10.2012 20:40
Velké Karlovice (Vsetínsko) - Nová rozhledna se dnes otevřela na vrcholu Miloňová nad Velkými Karlovicemi na Vsetínsku. Celodřevěná, 24 metrů vysoká rozhledna nabízí výhled na Beskydy a Javorníky. Leží ve výšce 846 metrů nad mořem. Státní podnik Lesy ČR do výstavby investoval 1,2 milionu korun, sdělil ČTK mluvčí podniku Zbyněk Boublík.
    Podle starosty Velkých Karlovic Miroslava Koňaříka budou rozhlednu vyhledávat také turisté, kteří vyrážejí na oblíbené hřebenové trasy. Z rozhledny je vidět i obec z ptačí perspektivy. Tento pohled dosud chyběl, poznamenal Koňařík.
    Stavba rozhledny o šestibokém půdorysu na železobetonových základech trvala deset měsíců. Nosné sloupy jsou ze smrkové kulatiny. Věž rozhledny se směrem k vrcholu zužuje do jehlanového tvaru. Lesy ČR plánují v nejbližší době ještě upravit okolí a přístupové cesty. Přibude také značení.
    Na Miloňovou lze dojít například po zeleném turistickém okruhu, který začíná v údolí Léskové. Kolem rozhledny také vede dětská turistická trasa Hledej poklad na Galíku určená rodinám s dětmi.
0 komentářů
přidat komentář