Téměř 20 hodin práce měsíčně ušetříte s novým programem Allplan 2013 a službou Allplan Exchange

Vložil
Tisková zpráva
18.10.2012 11:15
Podle aktuální studie ArchVision stráví architekti a projektanti v průměru 5,7 hodin týdně vytvářením, odesíláním a archivováním projektových dat, která sdílejí až s deseti dalšími účastníky projektu.  Allplan Exchange – kombinace CAD programu Allplan a webové služby – shrnuje tyto časově náročné administrativní úlohy do jednoho kroku. Architekti a inženýři tak získávají více volného času na svoji vlastní tvorbu. Kromě toho nabízí nová verze CAD programu Allplan 2013 množství dalších funkcí – mimo jiné funkce pro téměř realistické vizualizace a intuitivní navrhování výztuží.
Více než dvě třetiny architektů a projektantů pracují bez digitálního projektového managementu
Architekti stráví jedenáct procent své pracovní doby exportem, odesíláním a archivováním projektových dat, přičemž jen 29 procent využívá efektivity digitální online platformy. Vyplynulo to z průzkumu ArchVision, který byl prováděn ve třetím čtvrtletí 2012 mezi 1 200 architekty v šesti evropských zemích (Velká Británie, Francie, Španělsko, Itálie, Německo a Nizozemí).
86 procent všech dotazovaných zasílá své projekty e-mailem, přičemž 29 procent údajů z CAD projektu předávají tradičně v papírové formě. Dalších 26 procent si vyměňuje projekty prostřednictvím FTP serveru.

Řešení: výměna prostřednictvím aplikace Allplan Exchange
Tento komplikovaný proces znamená časovou náročnost při současném vysokém potenciálu výskytu chyb. Systém pro digitální management a distribuci plánů jako Allplan Exchange v rámci programu Allplan 2013 nabízí řešení: projekty vytvořené v CAD systému lze jednoduše přímo exportovat a posílat přes webovou projektovou platformu. Všichni účastníci projektu tak mají neustálý přístup k aktuální projektové dokumentaci. 

Realistická vizualizace
Další rozhodující předností Allplanu 2013 je realistická vizualizace pro profesionální prezentace. Zde je třeba vyzdvihnout zejména metodu renderování "Global Illumination" pro realistické zobrazení světelných poměrů a odrazů světla a rovněž výpočet skrytých hran se stíny pro plastické zobrazení pohledů. Pomocí platformy Allplan Connect si uživatelé mohou jednoduše a rychle vybrat dosud samostatné online obsahy a převést je přímo do projektu v CAD programu.

Intuitivní navrhování bednění a výztuží
Inženýři profitují z intuitivního navrhování bednění a výztuže díky SmartParts - parametrické stavební prvky včetně výztuží a efektivním popiskám výztuže. Další zvýšení efektivnosti umožňuje rozšířená funkce "Asociativní pohledy a řezy"; dále pak nové možnosti ke kontrole kolizí a zobrazení průměrů výztuží s barevnými kódy, které optimálně podporují pracovní postupy na základě BIM. Rovněž bylo zjednodušeno přizpůsobení mezinárodním normám, což ocení zejména projekční kanceláře, které jsou činné ve více zemích.

Seznamte se s novou verzí programu Allplan 2013 na on-line prezentacích - tzv. webinářích.  Webináře se můžete zúčastnit pohodlně přímo ze své kanceláře či z domu, bez nutnosti někam cestovat. Webináře jsou naprosto bezplatné, probíhají během října a listopadu a stačí se na ně přihlásit např. zde: http://www.nemetschek-allplan.cz/campaign-urls-behind-this-point/webinare-k -uvedeni/prehled-temat.html



Další informace k nové verzi CAD programu Allplan 2013 získáte na adrese: www.nemetschek-allplan.cz
0 komentářů
přidat komentář