V Třinci byla zahájena výstavba multifunkční haly za 700 milionů

Vložil
ČTK
10.10.2012 21:35
Třinec (Frýdeckomístecko) - Poklepáním základního kamene byla dnes v Třinci zahájena výstavba nové víceúčelové haly. Multifunkční stadion, jehož vybudování vyjde na 700 milionů korun, ponese název Werk Aréna a stane se mimo jiné novým domovem třineckých hokejistů. Třípodlažní hala, s jejímž uvedením do provozu se počítá v červnu 2014, bude mít kapacitu 5200 míst.
    
Na pokrytí rozpočtu se bude podílet hokejový klub Oceláři Třinec, který byl zadavatelem zakázky, i komerční zdroje z řad jeho partnerů. Bezmála pětinu cílové částky získali investoři z Regionálního operačního programu Moravskoslezska, který projekt dotuje sumou 126 milionů korun.
     Stadion budou využívat hlavně třinečtí hokejisté, ale provozovatel chce kapacitu naplnit i dalšími halovými sporty nebo koncerty. "Prostřednictvím nové arény chceme dostat do důstojných podmínek třinecký hokej, ale nejenom hokej, protože to je víceúčelová stavba, která bude sloužit i dalším sportům a samozřejmě rovněž kultuře," uvedl viceprezident HC Oceláři Třinec Jan Czudek.
     Generálním dodavatelem se ve výběrovém řízení stala společnost Syner, která dnes zahájila zemní práce. "Na stavbě se ale budou podílet také místní společnosti, takže tato investice napomůže ke zvýšení zaměstnanosti v regionu," dodal Czudek.
0 komentářů
přidat komentář

Související články