V Karlových Varech otevřeli bazénové centrum za 271 milionů

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
01.10.2012 13:50
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Nové Bazénové centrum začalo dnes sloužit v  Karlových Varech. Bazén a upravené okolí přišly město na 271 milionů korun, přičemž by většinu peněz mělo dostat zpět z dotace z Regionálního operačního programu Severozápad. Další investice do rekreačního a sportovního areálu ale Karlovy Vary ještě plánují, řekl dnes ČTK primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (KOA).
    
"Jde o třetí z pěti projektů našeho Integrovaného programu rozvoje města. Ještě nás čeká vybudování Centra zdraví a bezpečí a haly pro míčové sporty," uvedl Kulhánek. Prvními investicemi byly úpravy areálu Rolava a úpravy meandru Ohře. "Věřím zároveň, že se podaří dodržet všechny smlouvy o  dotacích s regionálním operačním programem," podotkl Kulhánek. Dotační program je totiž pozastavený a nikdo neví, jestli se proplácení dotací obnoví.
     Nové bazénové centrum stojí vedle nové Multifunkční arény. Je s ní propojeno i energeticky, protože využívá odpadního tepla haly. Kromě samotné budovy bazénu vzniklo vedle i nové parkoviště a k bazénu vede nová lávka přes ulici.
     Původní, ryze sportovní projekt byl později upraven tak, aby bazén nabídnul vyžití širšímu spektru návštěvníků. Místo plaveckých drah se tak postavily vodní atrakce a tobogán.
     Dlouhodobým cílem města je vybudovat celý areál, který nabídne kromě multifunkční arény a dnes otevřeného bazénu ještě venkovní sportoviště, a to jak hřiště pro fotbal a další sporty, tak třeba i venkovní plavecký bazén. Podle Kulhánka město postupně dělá potřebné kroky pro další investice. Limitující ale budou finanční prostředky.
     "Pokud bychom vybudovali skutečně areál s širokou nabídkou sportovního využití, mohli bychom poskytovat zázemí například jako tréninkový kemp vrcholovým týmům a podobně," dodal Kulhánek.
0 komentářů
přidat komentář

Související články