Praha 12 plánuje výstavbu sportovního areálu za 40 milionů

Zdroj
Šárka Dvořáková
Vložil
ČTK
30.09.2012 23:00
Praha

Praha - Praha 12 chystá výstavbu sportovně rekreačního areálu mezi Základní školou Rakovského a Píšovickým lesem. Areál by měl dopoledne sloužit školám, odpoledne pak veřejnosti. Záměr na posledním jednání schválili zastupitelé městské části. Náklady na výstavbu odhaduje Praha 12 na zhruba 40 milionů korun. ČTK to řekla místostarostka Prahy 12 Hana Jandová (TOP 09).
    
Plocha, na které by mělo sportoviště vyrůst, je dnes podle Jandové zarostlá náletovými dřevinami. Jsou tam také zbytky menších staveb a původních hřišť. "V druhé polovině jsou dvě hřiště s umělým povrchem, která spravuje základní škola. Hlavním problémem je velká devastace těchto hřišť vzhledem k  odlehlosti místa," uvedla místostarostka.
     Na místě by měl vzniknout nový atletický ovál, malé dopravní hřiště, ovál pro výuku jízdy na kolečkových bruslích a další hřiště, například i na kuličky. Svah směrem ke škole bude upraven jako přírodní tribuna. Počítá se rovněž s vybudováním zázemí, sadovými úpravami a doplněním laviček. Část areálu se bude na noc zamykat.
     Městská část by ráda získala část peněz z evropských fondů, podání žádosti schválilo místní zastupitelstvo. Pokud radnice podporu získá, začne s  výstavbou v druhé polovině příštího roku. Pokud ne, bude obnova areálu rozložena do delšího časového období.
0 komentářů
přidat komentář

Související články