V Brně poblíž centra města vyroste nový parkovací dům

Vložil
ČTK
26.09.2012 17:25
Brno

Brno - Nový parkovací dům vyroste v Kopečné ulici poblíž centra Brna. Motoristům nabídne 88 parkovacích míst. V centru města je jich nedostatek. Parkovací dům bude stát více než 60 milionů korun. Investorem jsou Brněnské komunikace. Zástupci města to dnes řekli novinářům.
     
"Parkování v Brně je problém, to není nic nového. Doufám, že Brňané začnou zhruba za rok parkovací dům využívat," uvedl starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka.
      Parkovací dům v Kopečné budou tvořit tři parkovací věže se samostatným vjezdem. V každé z nich se počítá se sedmi vrstvami parkovacích stání. Příjezd vozidel a dopravní obsluhy do parkovacího domu je navržen z ulice Kopečná.
      Novostavba bude napojena v nejvyšším podlaží lávkou pro pěší na ulici Husovu, čímž se výrazně usnadní přístup do středu města či například k budově brněnského magistrátu.
      Investorem parkovacího domu je městská společnost Brněnské komunikace a.s., která dostala od města mandát k přípravě a výstavbě parkovacích domů v Brně. Výstavba by měla být dokončena na přelomu září a října 2013. Zhotovitelem stavby je sdružení Komfort - Stavoprogres.
0 komentářů
přidat komentář

Související články