Bauhaus v Brně může po rozhodnutí NSS otevřít

Vložil
ČTK
19.09.2012 21:30
Brno

Brno - Žaloby proti takzvaným stavebním certifikátům autorizovaných inspektorů nebudou řešit soudy, ale stavební úřady. Rozhodl tak Nejvyšší správní soud v Brně (NSS), uvedla dnes Česká televize (ČT). Verdikt soudu by mohl zásadně ovlivnit například situaci okolo hobbymarketu Bauhaus v  brněnských Ivanovicích, který zatím nemohl otevřít kvůli rozhodnutí Městského soudu v Praze.
     
"Ani soudu, ani ministrovi pro místní rozvoj nenáleží ve věci rozhodovat, protože certifikát autorizovaného inspektora není správní rozhodnutí a autorizovaný inspektor není správním orgánem," řekl televizi předseda zvláštního senátu NSS soudu Michal Mazanec.
      Odpůrci staveb se tak musí obracet nikoliv na soud, ale na stavební úřad. Získávají možnost obrátit se na stavební úřad s návrhem, že podle nich z určitých důvodů nevzniklo právo stavět, doplnil Mazanec.
      Bauhaus v Ivanovicích se chystá otevřít. "Je to velmi čerstvé rozhodnutí soudu a na jeho základě uděláme vše pro to, abychom co nejdřív otevřeli," řekl televizi ředitel společnosti Bauhaus ČR Aleš Pacal.
0 komentářů
přidat komentář

Související články