TONDACH - Rekonstrukce střechy

Vložil
Pavlína Drbálková
17.09.2012 08:50
Systém rekonstrukce střech s využitím pravých pálených tašek TONDACH nabízí hned několik výhod. Tradiční český výrobce dodává komplexní střešní systémy včetně všech potřebných doplňků. Díky posuvnosti tašek se nabízí možnost využití původního laťování, což značně usnadňuje pokládku a šetří čas i peníze. Pálené tašky jsou staletími prověřeným přírodním materiálem a zaručují životnost nové střechy na několik generací.

Vhodný čas na rekonstrukci střechy

Chystáte se na rekonstrukci střechy a nevíte, co vás čeká a kde začít? Určitě byste nejprve měli rozmyslet, v jakém okamžiku se do rekonstrukce střechy pustit. Většinou o renovaci uvažujeme v souvislosti řešením využití půdního prostoru se zateplením objektu. Jedná se investici, která se vrací v současných rychle rostoucích cenách energií velmi rychle. Investice do nemovitosti, řešení nových nároků na bydlení a zároveň zhodnocení svého majetku je současným trendem nejen v ČR, ale v celé Evropě. O rekonstrukcí střechy tak uvažujte i jako o zhodnocení ceny nemovitosti. Kromě samotné střechy uvažujte také o instalaci solárního systému, který hodnotu domu ještě dále zvýší a vám pomůže snížit náklady na provoz domácnosti.
 

Střešní rekonstrukce před 20 lety a dnes

Ještě poměrně nedávno se stavěly jednoplášťové střechy bez větrací mezery a s minimálním zateplením přímo pod krytinou. Dnes se nejčastěji realizují renovace dvouplášťových střech s pojistnou hydroizolační folií a větrací mezerou, která je přibližně 4 cm pod taškami. Tak je konstrukce střechy připravena pro zateplení, které je klíčem k úsporám energií.

Jaký typ střešních tašek je pro rekonstrukci nejvhodnější?

Většina starších střech v ČR má tradiční pálenou tašku, tudíž výměna má i svoji logiku. Při dnešním výběru typů a barev pálených tašek je možné střechu pojmout jak klasickým způsobem s tradičním designem a režnou – cihlovou barvou, tak i s velmi odvážnýma moderním designem. Nejvýhodnější typ tašek pro rekonstrukce střech jsou tzv. posuvné tašky. Ty vynikají jednoduchostí pokládky, tudíž i její rychlostí. Střešní tašky tak není nutné tzv. zkracovat při nepřesné délce krokví, což u starších domů, stavěných svépomocí, či historických objektů bývá pravidlem.

Nejčastější chyby při renovaci střechy

Snaha co nejvíce ušetřit se někdy v některých případech nemusí vyplatit. U rekonstrukce střechy to platí dvounásob. Šetření by rozhodně nemělo být na úkor kvality střechy, která chrání celý dům po desítky let. Vybírat bychom měli kvalitní značkové materiály a ověřené pokrývačské firmy. Důležité je použít i originální střešní doplňky dodávané přímo výrobcem. Pokud si nevíte s výběrem správných doplňků rady, odborníci TONDACH vám ochotně poradí.

Správné doplňky od TONDACH TUNING zlepší kvalitu střechy




Správná střecha se neobejde bez kvalitních pojistných hydroizolačních folií, které tvoří ochranu tepelné izolace pod krytinou např. při zafouknutí polétavého sněhu či extrémních bouřkách nebo vichřicích. V místech pod hřebenem nebo v nárožích používáme celohliníkové nebo olověné pásy, které zároveň slouží jako odvětrání. Dále by pak součástí každé střechy měly být odvětrávací tašky nebo anténní prostupy. Tyto doplňky jsou stejně jako krytina keramické ve stejných barvách a proto nenarušují celkový ráz střechy. Navíc jsou dodávány i s těsnícími prvky při průchodu střechou. Jde o systémové řešení originálních, vyzkoušených doplňkových materiálů dodávaných firmou Tondach , která na funkčnost těchto doplňků (folie, plastové doplňky) poskytuje dodatečnou záruku 10 let, v případě kovových větracích pásů dokonce 33 let!
0 komentářů
přidat komentář

Související články