Pardubice mají nového architekta, je jím Jiří Raška

Vložil
ČTK
17.08.2012 15:50
Pardubice

Pardubice - Pardubice vybraly svého nového hlavního architekta. Stal se jím Jiří Raška, který do funkce nastoupí k 1. září. Nahradí Petru Nacu, která místo hlavního architekta opustila letos v červnu. ČTK o tom informovala mluvčí města Nataša Hradní.

    Jiří Raška je absolventem Fakulty architektury na Vysokém učení technického v Brně, vystudoval tam obor urbanismus a územní plánování. Více než 20 let pracoval na Městském úřadě v Novém Jičíně, naposledy jako vedoucí odboru územního plánování, stavebního úřadu a památkové péče. Od roku 2011 až dosud řídil odbor územního rozvoje a stavebního úřadu na Městském úřadu ve Fulneku. V obou městech se podílel na přípravě a schvalování koncepčních materiálů města, územních plánů a podobně a plnil i roli hlavního architekta.
    Funkci hlavního architekta měl Raška původně vykonávat od 1. října 2012, po dohodě se stávajícím zaměstnavatelem ale nastoupí o měsíc dřív.
    Úřad hlavního architekta v Pardubicích fungoval do roku 1992, potom byl znovu zrušen a obnoven byl v roce 2009 a od té doby ho zastávala Petra Nacu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články