Projekt nového městečka u východního okraje Prahy je na prodej

Zdroj
Daniel Novák
Vložil
ČTK
06.08.2012 16:55
Praha

Praha - Developerská společnost Credit Finance Group nabízí k  prodeji rozestavěný projekt městečka s několika stovkami rodinných domů nedaleko pražského Černého Mostu. Firma se ale nebrání ani vstupu strategického partnera do projektu. Na dotaz ČTK to dnes řekl zástupce developera Martin Tatíček. Dražební společnost Naxos uvádí jako doporučenou cenu za projekt 184 milionů korun.
     "Buď prodáme projekt celý, nebo najdeme partnera, který by do něj vstoupil," uvedl manažer ze skupiny Credit Finance, společnosti dříve vystupující jako Devo Group. Rozvíjet dál projekt samostatně podle něj společnost v době rozkolísaného trhu nechce.
     V projektu s názvem Nový Jenštejn developer postavil kolem 230 nových rodinných domů. V dalších etapách počítá záměr s výstavbou 509 jednotek včetně náměstíčka, mateřské školy, obchodů, restaurací a kaváren.
     Skupině Credit Finance se zatím nedaří dostavět ani outletové centrum Exit 66 u dálnice D1 na Benešovsku. Stavební práce tam sice začaly už v roce 2007, nyní ale na místě stojí jen opuštěná betonová kostra budovy. Developer se navíc nyní pře se stavební společností Průmstav o peníze, které jí za stavbu údajně dluží. Rozestavěný areál byl kvůli sporu už jednou na pokraji exekuční dražby.
     Projekty Nový Jenštejn a Exit 66 jsou nyní jedinými stavitelskými záměry, které Credit Finance Group na internetu prezentuje. Pokud o ně ale developer přijde, s rukama v klíně sedět nezůstane, tvrdí manažer Credit Finance Tatíček. Společnost prý už má připravené další bytové i komerční projekty. Na bližší informace o nich je ale ještě brzo, uzavřel Tatíček.
0 komentářů
přidat komentář