Začala demolice čelního křídla brněnské fakulty informatiky

Vložil
ČTK
05.08.2012 22:05
Brno

Brno - Stavbaři v pátek začali s demolicí čelního křídla Fakulty informatiky Masarykovy univerzity v Brně. Budova ustoupí modernějším prostorám pro výuku a výzkum, které na stejném místě vyrostou do roku 2014 díky dotacím z  evropských fondů. Výsledkem přestavby fakulty bude nové Centrum vzdělávání, výzkumu a inovací v informatice (CERIT), sdělil dnes ČTK David Povolný z  tiskového odboru univerzity.
     "Stávající čelní křídlo nahradí pětipatrová budova A1, ve které budou posluchárny, učebny, laboratoře, kanceláře, knihovna a moderní datové centrum," uvedl děkan fakulty Michal Kozubek. Evropská unie poskytla na stavbu 350 milionů korun.
     Na novou čelní budovu naváže vědeckotechnický park a podnikatelský inkubátor specializovaný na oblast informačních a komunikačních technologií. Pro potřeby inkubátoru vznikne sedmipatrová budova A2 a kryté parkoviště. Stavba si vyžádá 132 milionů korun.
     Součástí rozvoje fakultního areálu je také nové počítačové centrum CERIT Scientific Cloud pro zpracování vědeckých dat a související výzkum v oblasti informačních technologií. Centrum poskytne výpočetní a úložné zdroje pro potřeby vědců z Česka i zahraničí. Na vybavení centra výpočetní technikou získala univerzita 130 milionů korun.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Demolice
A. Kuric
05.08.12 10:23
Kašňu popíliť
Libor Vykoupil
31.05.14 03:07
zobrazit všechny komentáře

Související články