Britský pouliční umělec Banksy vytvořil dvě graffiti k olympiádě

Vložil
ČTK
26.07.2012 10:15
Velká Británie

Londýn

Londýn - Britský pouliční umělec vystupující pod přezdívkou Banksy vytvořil dvě nová graffiti s tématikou olympijských her, které v pátek začínají v Londýně. Informoval o tom zpravodajský server Worldcrunch.
     První z olympijských nástěnných kreseb v typickém Banksyho černobílém ladění představuje oštěpaře házejícího raketovou střelou. Na druhé je skokan o tyči přeskakující plot z kovového pletiva s  doskočištěm ze staré matrace.
     Nikdo zatím neví, kde jsou tato graffiti umístěná; Banksy jejich fotografie umístil na své internetové stránky v pondělí.
     Jak napsal server Atlantic Wire, Banksyho nejnovější graffiti jsou reakcí na zatýkání graffitistů londýnskou policií minulý týden a také na vykázání pouličního umění z míst konání olympijských her, které se vztahuje i na Banksyho.
     Britský list The Guardian londýnskou válku proti pouličnímu umění komentoval s tím, že turisté nepřijíždějí do Londýna, aby viděli vypulírovanou dokonalost. Raději uvidí chaotické prolínání starého s novým - a také Banksyho, který je podle listu "princem pouličního umění".
     Banksy je kultovní postavou britského i světového street artu s nezaměnitelným stylem a humorem. Jeho skutečná identita je neznámá, má se ale za to, že pochází z  Bristolu.

0 komentářů
přidat komentář

Související články