Územní plán Prahy prověřuje policie

Vložil
ČTK
25.06.2012 22:00
Praha

Praha - Nový územní plán hlavního města, jehož přípravu tento měsíc pražští zastupitelé zastavili, prověřuje policie. Trestní oznámení týkající se pořizování plánu údajně dostala ostravská policie. Informoval o tom dnes zpravodajský server iHned.cz s odvoláním na informace Hospodářských novin. Podle dřívějších vyjádření vedení města připravovaný plán mohl nabízet prostor pro korupci.

    Kriminalisté podle serveru zřejmě budou zjišťovat, zda při dřívějším plánování mohl někdo nabízet úplatky za to, aby se na nějakém území například dalo stavět. Policie se ale zatím vyjadřovat nechce.
    Některé chystané změny územního plánu chce prověřit i magistrát, podle serveru chystá audit asi 240 území, které chtěli například developeři využít odlišně od územního plánu. Výsledky by měly být na podzim.
    Pořizování nového územního plánu zastavilo na začátku června pražské zastupitelstvo. Zastupitelé zároveň schválili, že město začne připravovat takzvaný metropolitní územní plán, který by měl být jednodušší a stabilnější.
0 komentářů
přidat komentář

Související články