Praha připraví desítky dalších změn územního plánu

Vložil
ČTK
05.06.2012 21:35
Praha

Praha - Praha připraví asi sedm desítek dalších významných změn územního plánu, o které si požádaly městské části. Změny mají umožnit například rozšíření Vídeňské ulice, upřesnění trasy Pražského okruhu, prodloužení tramvajové tratě na Jižní Město, ale i bytovou výstavbu v Jinonicích a Bubenči. Se zahájením přípravy dnes souhlasili pražští radní, ČTK to řekla mluvčí magistrátu Tereza Krásenská. S některými změnami nesouhlasí občané. Se záměrem musí ještě souhlasit zastupitelstvo.
     Městské části zaslaly několik stovek podnětů, město z nich zatím vybralo asi 75. Pokud materiál schválí i  zastupitelstvo, magistrát začne změny zpracovávat.
     Praha 4 navrhuje změny, které počítají se sběrným dvorem v Hodkovičkách a rozšířením vytížené Vídeňské ulice. Pátá městská část se zasazuje mimo jiné o změnu nevyužívané plochy pro autokemp v Motole na plochu pro sportoviště, rozšíření motolského golfového hřiště či nové uspořádání smíchovského přístavu. Praha 6 chce na Hanspaulce vytvořit park, podporuje ale také výstavbu rodinných domů v Břevnově, bytovou výstavbu v Bubenči a výstavbu pečovatelského centra v Ruzyni.
     Změny by měly umožnit obytnou výstavbu také na Střížkově, v Hrdlořezích, v areálu bývalé továrny na barvy Tebas ve Vysočanech a Stodůlkách. Počítá se rovněž s vybudováním administrativního komplexu v Roztylech, výškového domu na hranici Vysočan a Hloubětína či relaxačního a sportovního centra v Modřanech. Návrhy se týkají rovněž možného rozšíření hřbitovů v Nebušicích, Slivenci a Zličíně a výstavby zbraslavské hasičské zbrojnice. Velkých změn by se mohla dočkat městská část Troja, která navrhuje vytvoření parku vodních sportů, záchytného parkoviště a nové administrativní budovy pro ředitelství zoologické zahrady.
     Část změn se týká upřesnění tras dopravních staveb, například částí Pražského okruhu z Ruzyně do Suchdola a dále do Březiněvsi. Další návrh by měl umožnit rozšíření současného okruhu na Černém Mostě. Proti těmto záměrům už dříve vystupovali zástupci městských částí, přes které má okruh vést. Žádali, aby město prověřilo i jiné varianty vedení okruhu. Podle hlavního města by ale prozkoumání nových tras oddálilo výstavbu okruhu o desítky let.
0 komentářů
přidat komentář

Související články