Praha dokončila poslední etapu páteřní cyklostezky do Radotína

Vložil
ČTK
02.06.2012 11:40
Praha - Praha dokončila výstavbu páteřní cyklostezky do Radotína. Poslední chy- bějící část stezky mezi Barrandovským mostem a Malou Chuchlí se dnes oficiálně otevírá cyklistům, bruslařům, ale i chodcům. Stavba stála zhruba 9,5 milionu korun. Měří 1,6 kilometru.
     Levobřežní vltavská stezka podél Strakonické ulice spojila již hotové úseky. Je tři až 3,5 metru široká, má živičný povrch a je pruhy rozdělena na část pro pěší a část pro cyklisty. Nechybí dopravní značení ani odpočinková místa s lavičkami a stojany na kola.
     Praha má letos na rozvoj cykloturistiky výrazně méně peněz než v loňském roce. Na výstavbu nových cyklostezek, na dopravní opatření, značení a na stojany půjde 23 milionů korun, loni to přitom bylo 65 milionů korun. V  metropoli letos vznikne asi 5,6 kilometru cyklostezek.
Téměř dokončený je 900 metrů dlouhý úsek cyklostezky podél Mladoboleslavské ulice. Chystá se také další etapa výstavby mezi Kačerovem a Záběhlicemi, kde vznikne 2,6 kilometru dlouhá trasa. V úseku mezi Výtoní a Na Slupi vznikne 500 metrů stezky a další úpravy přejezdu a dopravního značení ve vozovce.
     Z evropských fondů chce hlavní město na podzim získat zhruba 50 milionů korun na stavbu nájezdů na lávku zavěšenou pod Pražským okruhem mezi Komořany a Lahovicemi. Lávka stála asi 115 milionů korun, už několik let ale zůstává bez napojení na cyklostezku.
     Na území metropole je zhruba 155 kilometrů cyklostezek a více než 500 kilometrů značených cyklotras. Počet cyklistů v metropoli se každým rokem zvyšuje. V loňském roce čítače zaznamenaly 1,3 milionu cyklistů.
0 komentářů
přidat komentář