Pozor na devastaci centra Ústí nad Labem

Zdroj
Petr Hoffmann
Vložil
Jan Kratochvíl
07.04.2006 14:55
Jak se tvoří město aneb dálnice a mimoúrovňová křižovatka v historickém jádru města.

Článek z ústeckého týdeníku:

Současné vedení města pokračuje v nesmyslném nápadu silničního průtahu. V devadesátých letech bylo rozhodnuto změně podoby (zlidštění) Panské ulice rozšířené demolicemi ze silničního průtahu (který vede odnikud nikam) na tradiční normální městskou ulici. Současné vedení města pokračuje v tomto nesmyslném nápadu. Mění město k obrazu svému, k obrazu z pohledu automobilisty. Vše kvůli stavbě nákupního centra. Nejenže dovolí v centru města postavit gigantický hypermarket, ale dokonce mění platný územní plán města tak, aby vyhovoval investorovi. Namísto toho, aby město diktovalo podmínky a investor se přizpůsobil, nepokládalo vedení města za nutné podmínit prodej pozemků uspořádáním architektonické soutěže.
Legenda k obrázku: červená-navržená čtyřpruhová komunikace, žlutá-nadjezd pro MHD, přes ulici Bílinskou a vjezd na parking/zásobování, modře-vjezd na parking a zásobování.
Na schematické mapě je červěně vyznačen původní historický průběh ulice Malé Hradební, modře je vyznačena zkratka zbudovaná v letech někdy v letech 1987-89.
Původně město vyhlásilo návrat k tradičním hodnotám města a historickým kořenům. Nyní se pod vedením primátora Gandaloviče a pana Kubaty chystá město vybudovat něco podobného, jako je Pražská magistrála u Muzea.
0 komentářů
přidat komentář

Související články