Muzejní noc v H. Králové otevře i Sanderovu elektrárnu

Vložil
ČTK
16.05.2012 14:55
Hradec Králové

Labská elektrárna (arch. František Sander, 1909-11).
Hradec Králové - Královéhradecká muzejní noc, která se uskuteční v pátek 25. května, nabídne zájemcům zdarma prohlídky několika muzeí, galerií, Labyrintu loutek v Divadle Drak či areálu vodní elektrárny Hučák. Na mnoha místech budou pro návštěvníky připravené speciální doprovodné programy, zjistila ČTK na webu Muzea východních Čech v Hradci Králové.

      Muzeum východních Čech například připravuje interaktivní program k výstavě Pravěk je kůůl, jeho součástí bude například pravěká módní přehlídka, ukázky štípání pazourku či přednáška. Komentované prohlídky si budou mít možnost vychutnat lidé například v Památníku bitvy 1866 na Chlumu či v Českém farmaceutickém muzeu umístěném v barokním areálu Hospitalu v Kuksu na Trutnovsku.
      Otevřené bude také Zahrádkářské muzeum v Hradci Králové - Plotištích či Muzejní expozice sdělovací a zabezpečovací techniky v hradecké Kydlinovské ulici. Noční prohlídky umožní také Informační centrum Obnovitelné zdroje a malá vodní elektrárna Hučák v Hradci Králové, kde budou připravené každou půlhodinu prohlídky elektrárny.
      Muzea a galerie zapojené do projektu Královéhradecké muzejní noci budou přístupné od 18:00 do 24:00 hodin, pro zájemce bude připravená také muzejní linka zajišťující přepravu jednotlivými expozicemi. Více informací je možné získat na www.muzeumhk.cz. Letošní ročník Festivalu muzejních nocí se bude v České republice konat již poosmé. Začíná 18. května a končí 9. června.
0 komentářů
přidat komentář

Související články