Protestní akce na změnu vsetínského náměstí přilákala stovky lidí

Vložil
ČTK
26.04.2012 18:25
Vsetín

Vsetín - Několik stovek lidí přilákala dnes odpoledne protestní akce na vsetínském náměstí Svobody, která měla upozornit na nespokojenost obyvatel s podobou centra města. Vyvolalo to zájem lidí a diskuzi, zjistili jsme od vedení města spoustu informací a máme domluvenou schůzku, řekla ČTK Klára Bažantová, organizátorka poklidné akce nazvané Osvoboďme náměstí.

    Lidé také vyslyšeli výzvu organizátorů a přinesli květiny, různé výrobky a potraviny, aby se zapojili do pikniku na umělé trávě, oživili náměstí a květinami zpříjemnili centrum města.
    Organizátorům výzvy stejně jako mnoha obyvatelům města se nelíbí, že v centru města chybí zeleň a místo k odpočinku, náměstí navíc pokrývá podle nich nevhodný mlatový povrch.
    Vedení vsetínské radnice už dříve avizovalo, že chce podobu náměstí Svobody změnit. Prostor byl loni rekonstruován, lidé však poté protestovali zejména proti nové přírodní mlatové ploše náměstí. Podle vedení města se mlat použil proto, že byl v porovnání s jinými stavebními materiály, případně travnatým povrchem, podstatně levnější.
    Návrh byl schválen už v roce 2008, současné vedení města nemělo možnost do projektu zasáhnout. "Jsme všichni ve shodě, že náměstí není takové, jaké jsme očekávali," uvedla už dříve starostka Iveta Táborská. Město nyní jedná s architekty o změně povrchu a dalších opravách náměstí.
    Organizátoři dnešního protestu ocenili, že na něj přišlo také vedení města a lidem své plány vysvětlovalo. "Paní starostka tady byla asi tři hodiny a mluvila s lidmi. Uvidíme, co přinese naše schůzka. Hlavní účel, tedy vyvolat diskuzi, akce splnila," poznamenala Bažantová.
0 komentářů
přidat komentář

Související články