Praha 4 chce rozhlednu v parku na Pankráci, vyhlásí proto soutěž

Vložil
ČTK
28.03.2012 21:20
Praha

Praha - Praha 4 chce vybudovat v Centrálním parku na Pankráci rozhlednu. Letos proto vyhlásí architektonickou soutěž, v které by měl být návrh rozhledny vybrán. Novinářům to dnes řekl starosta Prahy 4 Pavel Horálek (ODS). Rozhledna by měla vyrůst poblíž kavárny Na půl cesty.

    Toto místo vybrala radnice proto, že je odtud podle Horálka vidět až na Pražský hrad. "Rádi bychom, aby rozhledna byla kombinovaná třeba i s herními prvky. Umím si představit, že by z prvního patra vedla klouzačka," poznamenal Horálek. V architektonické soutěži radnice vybere několik nejlepších návrhů, z kterých pak lidé budou vybírat.
    Radnice v parku do června vybuduje také toalety. Dalším plánem radnice je podle Horálka vybudování většího hřiště. Záměr ale naráží na komplikované vlastnické vztahy, část pozemků v parku totiž stále patří soukromým vlastníkům. "Chceme mít park do dvou let hotový, ale jsou tu stále nevypořádané vlastnické vztahy. S majiteli proto intenzivně jednáme," uvedl starosta.
    S lidmi, kteří do parku chodí, chce radnice diskutovat rovněž o možném umístění soch. "Někteří lidé oplakávají bronzovou sošku srnky, kterou před časem někdo ukradl," řekl Horálek. Umístěním soch zvířat by se podle Horálka park mohl oživit.
0 komentářů
přidat komentář