Ústav umění a designu v Plzni hledá v soutěži výtvarné talenty

Zdroj
Lada Pešková
Vložil
ČTK
27.03.2012 22:20
Plzeň

Plzeň - Hledat nové talenty nejen na uměleckých středních školách má pomoci osmý ročník výtvarné soutěže Teendesign, který vyhlásil plzeňský Ústav umění a designu (ÚUD) Západočeské univerzity. Soutěž jim pak může pomoci udělat první krok k budoucímu studiu na vysoké umělecké škole, řekla ČTK Lenka Kodýtková z ÚUD.
     Letošní ročník doznal několika změn - především v  termínu. Loni se Teendesign konal na podzim, letos na jaře. Návrhy mohou středoškolští studenti z Česka i ze zahraničí posílat do konce června. Rozrostl se také počet kategorií. Loni se soutěžilo v šesti, letos je jich 16. Podle Kodýtkové lépe obsahově odpovídají specializacím ÚUD. Jednotné téma pro všechny kategorie je letos Černá a bílá. "Nám nejde o to, aby nám účastníci zaslali výtvarně dokonalou práci, ale aby to téma pojali originálně, s nápadem, s  fantazií a aby prokázali takové kvality, jaké hledáme u uchazečů o studium na ÚUD," uvedla.
     Zájemci si mohou vybrat z kategorií ilustrace, komiks, kniha a tvarování papíru, grafický design, grafika, malba, animovaná a interaktivní tvorba, multimédia, kresba, fotografie, sochařství, keramika, design a design kovu, šperku, oděvu či obuvi a módních doplňků. Loni zaslali studenti do šesti kategorií celkem 217 soutěžních prací.
     Soutěž bude vyhodnocena na podzim. Vítěze čeká kurz na letní škole umění ArtCamp zdarma. Podrobnosti o soutěži jsou na stránkách www.uud.zcu.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články