Byty pro zaměstnance TPCA prodražil protiatomový kryt

Vložil
ČTK
12.09.2005 01:10
Praha

PRAHA - Vysoké nájemné v bytech pro zaměstnance kolínské automobilky TPCA způsobila výstavba protiatomového krytu za několik milionů korun pod jedním z bytových domů. Veškeré náklady na jeho výstavbu budou zahrnuty do cen bytů. Ministerstvo pro místní rozvoj a starosta Kolína se však nemohou dohodnout, kdo zbudování krytu nařídil. V dnešních zprávách to uvedla televize Nova.

Budoucí nájemníci o krytu neměli ani tušení. Podle informací ze stavby stál jen beton téměř 1,5 milionu korun. "Ano, tak si ho tam projektanti naprojektovali. Ministerstvo pro místní rozvoj zadalo projektování," řekl Nově starosta Kolína Miroslav Kaisler.
Ministerstvo však tvrdí, že kryt požadoval kolínský stavební úřad. "Jedná se o požadavky státních orgánů, které my si samozřejmě nevymýšlíme," tvrdí mluvčí MMR Radka Burketová. Podle mluvčího generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru Petra Kopáčka však stát nyní s těmito stálými úkryty při ochraně obyvatelstva příliš nepočítá.
Vedení automobilky nechce, aby se náklady na kryt promítly do nájemného pro zaměstnance. To je tak vysoké, že za něj někteří z nich dávají až polovinu platu. "My absolutně nevíme, proč by naši zaměstnanci měli platit atomový bunkr," řekl Nově mluvčí automobilky Matěj Matolín. Vedení automobilky bude po kolínské radnici chtít vysvětlení, kolik kryt stál a proč musel být vybudován právě při této stavbě, uvedla Nova.
0 komentářů
přidat komentář