U Hor chystá firma Lettenmayer & Partner velký logistický areál

Vložil
ČTK
02.03.2012 16:55
Foto: www.obec-hory.cz
Hory (Karlovarsko) - Developerská společnost Lettenmayer & Partner hodlá investovat do přípravy území pro výstavbu velkého logistického centra u obce Hory na Karlovarsku. Projekt Hory I je nachystaný k vybudování, projekt Hory II bude v současnosti posuzovat Krajský úřad Karlovarského kraje z hlediska jeho vlivu na životní prostředí. Celková rozloha obou pozemků na okrajích obce je téměř 311.000 metrů čtverečních. ČTK to oznámila zástupkyně firmy Lucia Lettenmayerová.

    První, větší z obou pozemků, lze podle záměru společnosti Lettenmayer & Partner využít například k vybudování logistického centra, velkoobchodu či k výstavbě nákupního centra nebo hotelu. Za výhodu považuje firma sousedství s rychlostí komunikací R6, která bude na území kraje definitivně hotová letos v dubnu. Podle Lettenmayerové lze obdobně využít i druhou plochu. "Připomínky k projektu Hory II lze uplatnit na krajském úřadu do 18. března," uvedla mluvčí kraje Andrea Bocková.
    Aby bylo vůbec možné o realizaci projektu uvažovat, musely Hory změnit svůj územní plán, uvedl starosta Milan Pokorný. Poznamenal, že on osobně projektem příliš nadšený není, ale když se ujal funkce, byl proces změny územního plánu už rozběhnutý a nebylo možné ho zastavit. Podotkl, že jedna z lokalit leží na trase, kde chce obec vést novou kanalizaci, která jí dosud chybí. "Na tom bychom se asi s vlastníkem domluvili. Výhrady ovšem bude mít patrně majitel sousedních parcel pro rezidenční bydlení," dodal starosta.
    Společnost Lettenmayer & Partner chce investovat rovněž do vybudování nové průmyslové zóny poblíž Bochova na Karlovarsku. Realizace projektu by mohla začít poté, co Bochov změní svůj územní plán. Oblast mezi Bochovem a osadou Těšetice si vybrala společnost jako rozvojovou z několika strategických důvodů. Tím hlavním je dostupnost místa po komunikaci mezi Prahou a Karlovými Vary. I přes počáteční váhání Bochova se postoj k zóně po roce 2006 změnil a v roce 2010 město záměr podpořilo.
    Firemní skupina Lettenmayer & Partner se sídlem v Praze investuje v Česku do průmyslových pozemků pro vybudování center nákupu a služeb, outletových center, kancelářských projektů, logistiky, hotelů, motelů, průmyslových zón a projektů pro volný čas od roku 1992. Pozemky o velikosti od 25.000 do 300.000 metrů čtverečních jsou všechny vlastnictvím firmy. V roce 2010 vykázala zisk přes 20,7 milionu korun, o rok dříve byla ve ztrátě kolem 48,3 milionu korun. Loňské výsledky zatím nezveřejnila.
0 komentářů
přidat komentář