Brněnská veterina dokončila novostavbu za víc než 300 milionů

Vložil
ČTK
21.02.2012 18:20
Brno

foto: PROJEKT building s.r.o.
Brno - Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně (VFU) dokončila stavbu nového studijního a informačního centra. Čtyřpatrová budova se dvěma atrii přišla na 307 milionů korun. Minulý týden se dočkala kolaudace. V centru najdou zázemí například děkanáty všech fakult, studijní oddělení, univerzitní archiv a knihovna, sdělila dnes ČTK mluvčí univerzity Alena Sýkorová.

    Stavba budovy rozdělené do tří bloků začala v roce 2010. Podle představitelů VFU je nové středisko srdcem kampusu, v němž se vzdělávají budoucí zvěrolékaři, lékárníci a adepti příbuzných oborů.
    V prvním podlaží studenti najdou počítačovou místnost, prostor pro odpočinek a občerstvení. Foyer zdobí atypické sedačky ve tvaru molekul. Do čtvrtého podlaží, které propojuje všechny tři bloky, umístili architekti univerzitní knihovnu.
    V novostavbě sídlí také Ústav cizích jazyků a dějin veterinárního lékařství. Do suterénu se přestěhuje univerzitní archiv, ve kterém škola uchovává dokumenty od roku 1918.
    Slavnostní otevření střediska naplánovala univerzita na 8. března. Vzápětí začne stěhování jednotlivých pracovišť, uvedla Sýkorová.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
to
xcav8
22.02.12 12:54
zobrazit všechny komentáře

Související články