Opava rozšíří nabídku levných bytů pro seniory, velké přestaví

Vložil
ČTK
20.02.2012 20:15
Opava

Opava - Opavská radnice opět rozšíří nabídku levných bytů pro seniory. Velké a drahé byty nechá přestavit na menší, a tím i levnější. Vyžádá si to investici okolo 1,5 milionu korun. Přibudou takto čtyři byty. O čtyři byty rozšířila tímto způsobem radnice nabídku i loni. ČTK to řekla mluvčí magistrátu města Opavy Lada Dobrovolná.

    Byty provozuje Senior centrum (SC), které je příspěvkovou organizací města a zajišťuje ubytování pro 166 důchodců. "Naši klienti mají větší zájem o menší a hlavně i levnější bydlení. Proto jsme se rozhodli velké byty rozdělit na dva menší," řekl ČTK ředitel SC Radim Křupala.
    Jde celkem o osm bytových jednotek se dvěma pokoji a kuchyňským koutem. Z nich po stavebních úpravách vznikne 16 jednopokojových bytů s kuchyňským koutem. První čtyři byty se takto upravovaly loni. Letos přišly na řadu další čtyři.
    I přesto ale zůstane poprávka pro bydlení pro seniory neuspokojena. "Současná kapacita našeho centra je nedostatečná. Vedeme pořadník, ve kterém je stabilně 300 zájemců. Ročně dokážeme zajistit ubytování jen pro 12 z nich," řekl Křupala ČTK už dříve.
    Město proto plánuje vybudování nového zařízení. To by mělo vyrůst na zelené louce a radnice nyní hledá vhodný architektonický návrh. Nový penzion vyroste v městské části Kateřinky a spravovat by jej mělo SC. V dohledné době by ve městě mělo vzniknout i další podobné zařízení, tentokrát pro movitější klienty. Soukromý investor chce penzion zřídit v areálu opuštěné porodnice.
0 komentářů
přidat komentář

Související články