Bazén v Písku bude na současném místě, lidé protestují

Vložil
ČTK
17.02.2012 16:00
Písek

Varianta č.4 - Lejsek, Liška, Dušek
Písek - Písečtí radní trvají na rekonstrukci plaveckého bazénu na současném místě, i když proti tomu v petici protestuje více než 1500 obyvatel. ČTK to po jednání rady řekl starosta Ondřej Veselý (ČSSD). Odpůrci stavby chtějí, aby byl bazén přemístěn z památkové zóny do rekreační. Podle studie přijde rekonstrukce bazénu na stávajícím místě i s projektovými pracemi na asi 195 milionů korun, jeho přemístění by stálo zhruba 265 milionů korun.

    Město na přípravě modernizace plaveckého bazénu pracuje několik let. Rekonstrukce je v souladu se strategickým plánem města. O jeho rekonstrukci na nynějším místě rozhodlo zastupitelstvo už loni. Pokud stavba začne letos, bude dokončena v roce 2014. Kdyby bylo nutné potřebné dokumenty znovu vypracovat pro jinou lokalitu, dočkali by se obyvatelé aquacentra až v roce 2018.
    Signatáři petice míní, že umístit stávající bazén pod hradbami v historickém centru na území městské památkové zóny byla chyba a teď je možnost to napravit. Upozorňují na to, že po vybudování nadregionálního aquacentra na současném místě se zhorší dopravní situace. Domnívají se také, že v místě bude nedostatek parkovacích míst. Doporučují proto umístit bazén v rekreační zóně města.
    Radní vzali petici, kterou podpořily desítky místních architektů, na vědomí. Doporučili však zastupitelům pokračovat v přípravě stavby na nynějším místě, a to podle upravené varianty číslo čtyři s 54 podzemními parkovacími místy. K této variantě bylo vydáno stavební povolení. Stačilo by dokončit dokumentaci pro zadání stavby a zahájit výběr dodavatele. Stavba by mohla začít v polovině roku.
    Lidem by vedle plavecké části sloužila i relaxační část s atrakcemi a lázeňská s vířivkami. Vybranou variantu by měli ještě potvrdit zastupitelé na zasedání koncem března, shrnul starosta. Město podle něj rekonstrukci bazénu zaplatí ze svého rozpočtu, zatím marně hledalo možný dotační titul. Protože má úspory z minulých let, nebude si muset brát úvěr.
0 komentářů
přidat komentář

Související články