Green architecture II - přednáška Adolph Stiller, Peter Riepl

Zdroj
GJF
Vložil
Tisková zpráva
14.02.2012 19:45
Peter Riepl

Adolph Stiller, Peter Riepl : Revitalizace měst

Středa 15. února 2012, 18:30 hodin
Národní technická knihovna - Ballingův sál, Technická 6, Praha 6

Simultánně tlumočeno 



Pro nás znamená udržitelnost rozsáhlou změnu. Nejedná se pouze o progresivní technologie, ale také ve značné míře o sociální a kulturní otázky. Pro Evropu v tom vidíme zvláštní šanci, vždyť zde je komplexní myšlení i jednání v souvislostech již dlouho uplatňovanou tradicí. V tom a ve schopnosti proměny tkví úspěch a jedinečnost evropského města. Udržitelná architektura dosahuje víc než jen uspokojení známých základních potřeb. V kontextu města je vždy vyváženým nástrojem k řízení společenských procesů a rozvoje.



Peter Riepl
(*1952) studoval na univerzitě v Innsbrucku a od roku 1985 vede v Linci spolu s Gabriele Riepl společný ateliér. Jako hostující profesor působil na univerzitách v Kasselu, Mnichově, Coburgu, Darmstadtu a také v radě architektů Spolkové realitní společnosti v Pasově a Salcburku. Za svoji tvorbu získal četná ocenění, mezi jinými v roce 2009 Hornorakouskou cenu za dřevostavby (OÖ Holzbaupreis) a v letech 1990, 1998, 2001, 2003 Stavitelskou cenu (Bauherrenpreis) Ústředního sdružení rakouských architektů. Škála ambiciózních projektů architektonické kanceláře Riepl Riepl Architekten sahá od veřejných staveb přes kulturní zařízení, průmyslové a obytné stavby až ke kostelům. Peter a Gabriele Rieplovi se zaměřují především na modifikaci a diferenciaci prostoru a rekonverzi (přebudovávání objektů pro nové účely).



Stavby: Kulturní dům, Linec; kostel sv. Františka, Štýrsko; multifunkční centrum Hösshalle, Hinterstoder; Spolkové školní centrum, Kirchdorf/Krems; Vyšší odborná škola, Eisenstadt; Dům s pečovatelskou službou, Dornbirn – společně s Johannesem Kaufmannem; Rakouská zaměstnanecká komora, Linec; divadlo 09 Hafenhalle, Linec; plovárna Parkbad, Linec – společně s Johannesem Kaufmannem; Kongresové centrum, Schladming.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář