ArtCamp v Plzni chystá na léto 24 kurzů, zájemce čekají i novinky

Vložil
ČTK
13.02.2012 15:10
Plzeň

Plzeň - Kurz architektury, tvorba šperku pro pokročilé, ale také třeba kurzy zaměřené na nová média budou novinkami letošního osmého ročníku mezinárodní letní školy ArtCamp, kterou chystá Západočeská univerzita v Plzni. Necelý týden po spuštění přihlášek už zájemci zaplnili například kurz serigrafie. Na akci, jež do Plzně přivádí každoročně stovky účastníků z celého světa a uskuteční se od 9. do 27. července, bude hostovat šest umělců ze zahraničí. ČTK o tom řekla Lenka Kodýtková, provozní ředitelka letní školy.

    "V průběhu tří týdnů se uskuteční 24 výtvarných kurzů. Základní nabídku oblíbených kurzů zaměřených například na digitální fotografii, komiks, figurální kresbu, ilustraci, knižní vazbu, fashion design, design interiéru, grafický design či tvorbu šperku doplní řada novinek," uvedla.
    Například zájemci o studium designu obuvi mohou absolvovat přípravný kurz, kde získají zkušenosti s návrhy obuvi a její ruční realizací. Příznivcům moderních technologií škola nabízí kurz digitální animace a kurzy zaměřené na nová média, multimediální performanci a participativní umění. "V novém se představí kresba a malba, novinkou je i kurz architektury a tvorba šperku pro pokročilé," dodala Kodýtková.
    Kurzy jsou určeny široké veřejnosti i stávajícím nebo budoucím studentům uměleckých oborů. Některé z nich povedou hostující umělci, třeba tvorbu šperku pro pokročilé profesor Karol Weisslechner z bratislavské Vysoké školy výtvarných umění. "Z partnerské americké univerzity v Houstonu přijede už potřetí fotograf a spisovatel Dion McInnis, povede kurz digitální fotografie. Jeho kolegyně Anne Henryová povede kurz se zaměřením na digitální vyprávění neboli počítačovou animaci pomocí programu Flash," dodala Kodýtková. Do Plzně přijedou dále také pedagogové z univerzity v Miami. Kurz tradiční kresby pak povede profesor Pawel Frackiewicz z vratislavské Akademie výtvarných umění.
    Mezní termín pro přihlášení je v polovině května, kurzy se ale už nyní plní. Kompletní informace jsou na www.uud.zcu.cz/artcamp.
0 komentářů
přidat komentář

Související články